ik ben Lies, mama van 4 en kindervoedingsdeskundige

Hey 🙂,
ik ben Lies Forrest, mama van vier en oprichtster van Forrest Food. Mijn passie voor kindervoeding begon toen ik zelf kinderen kreeg.
Ik wil jouq als ouder weer vertrouwen geven in wat er op tafel komt, zodat je meer rust, verbinding en gezellige tafelmomenten kunt creëren.

Toen mijn dochter Djenna als kleuter last kreeg van een opgeblazen buik en jeuk over haar hele lichaam, kregen we te horen: “Ze moet er maar mee leren leven.” Maar dat kon ik niet accepteren. Gelukkig bracht een osteopaat ons op een ander pad en ontdekte ik de kracht van voeding. Dit was het begin van mijn zoektocht naar hoe voeding impact heeft op de weerstand en ontwikkeling van kinderen.

Toch bleef eten een uitdaging in ons gezin. Buiten de deur eten voelde als een mijnenveld en aan tafel ontstonden spanningen. Ik wilde rust en vertrouwen rondom voeding, maar miste de kennis om dat te bereiken. Daarom dook ik dieper in de wereld van voeding: ik verslond (kook)boeken, experimenteerde eindeloos in de keuken en volgde opleidingen, waaronder ‘Duurzame voeding’ bij Sustainable Family en de opleiding tot kindervoedingsdeskundige.

Maar mijn eigen voedingsverhaal begon al veel eerder. Als kind was ik een moeilijke eter, en de strijd aan tafel zorgde voor veel stress. Toen ik later zelf kinderen kreeg die ook lastig aten, besefte ik hoe diep dat bij mij zat. Ik weet dus als geen ander hoe frustrerend het kan zijn als je kind niet (gezond) wil eten. Die ervaring, gecombineerd met mijn expertise, helpt mij nu om ouders en kinderen te begeleiden naar een ontspannen en voedzaam eetpatroon.

Wat vind ik belangrijk?

Voeding is meer dan eten
Voedzaam, niet perfect
Natuur & ritme horen erbij
Geen oordeel, wel kennis

Mijn visie op voeding kun je hier lezen 🙂

Wil je meer leren? Luister dan naar de Forrest Food Podcast, waarin ik onderwerpen bespreek zoals de eerste 1000 dagen, het effect van suiker, borstvoeding, groenten leren eten en praktische voedingstips.

Liefs,
Lies

Luisteren naar de Forrest Food podcast